Полското правителство няма да приеме никакъв шантаж от чиновниците на ЕС по

...
Полското правителство няма да приеме никакъв шантаж от чиновниците на ЕС по
Коментари Харесай

Полша не преговаря с чиновници


Полското правителство няма да одобри никакъв шантаж от служителите на Европейски Съюз по промените му на правосъдната система, съобщи представителят на кабинета Рафал Бохенек в отговор на опасността за наказания от Брюксел, съобщи Дарик.

" Няма да приемем никакъв шантаж от служителите на Европейски Съюз, изключително шантаж, който не се опира на обстоятелства. Всички направени от Народното събрание закони са в сходство с конституцията и демократичните правила. Съжаляваме, че (заместник-председателят на Европейската комисия Франс) Тимерманс, без да познава полското законодателство и законопроекти, е отправил несправедлива рецензия към Полша ", съобщи представителят.

" Съмненията на Европейска комисия за промяната на правосъдната система на Полша са неоснователни ", съобщи полският заместник-външен министър по европейските въпроси Конрад Шимански.

" В разискванията си Европейската комисия би трябвало да се съобрази в по-голяма степен с обстоятелството, че организирането на правораздаването е от компетенцията на страните членки, които самостоятелно вземат решения в рамките на личния си политически и законодателен развой ", сподели той.

" Полша ще даде навреме съответен отговор на забележките на Европейската комисия ", добави той. По-рано през днешния ден Тимерманс сподели, че в случай че Полша реши да вкара промяната, позволяваща на Народното събрание да уволнява съдии от Върховния съд, Брюксел ще предприеме дейности по силата на Член 7 от Договора за Европейския съюз, които може да доведат до лишаване на правото на страната да гласоподава в блока.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР